Deli del Toro

Deli del Toro – Spansk delikatesseforretning i Københavns Torvehaller.

Nyeste nyeste
Følg med på facebook, når vi poster direkte fra skinkeland eller personalet deler andre lækre nyheder.ikon_fb
Åbningstider, deli:
Mandag – torsdag: 10 – 19
Fredag: 10 – 20
Lørdag: 10 – 18
Søndag: 11 – 17

Kontakt: 31221911

Fødevarestyrelsens Smiley 01.12.2016 smiley-elite

Deli del Toro er specialiseret i import af især spanske sortfodsskinker (Jamon iberico/ pata negra). Vi får også chorizo, manchego og andre spanske delikatesser leveret direkte fra Spanien til vores lille butik i Torvehallerne.

Deli del Toro tilbyder også masser af andet godt til tapasbordet. Køb fx. spanske vine, sherry, kokkens hjemmelavede alioli, oliventapenade eller salsa verde med hjem til tapasbordet.


Har du styr på din sortfodsskinke? Vidste du, at der kun findes 3 godkendte slags iberisk skinke? Og at der ikke tildeles hverken stjerner, navne såsom “reserva” eller “gran” til sortfodsskinke? Tror du også, at skinkerne gradueres efter hvor længe de har lagret? Alt dette har vi styr på hos Deli del Toro.

Der findes 4 slags iberisk skinke:

  1. Iberico Cebo Granja
  2. Iberico Cebo Campo
  3. Iberico De Bellota
  4. Bellota 100% Iberico

Iberico Cebo Granja er den billigste. Her er der tale om en gris, der udelukkende har spist korn og fodder og har gået inde eller i en fold. Skinken lagres indtil den er færdig, ca. 24-36 måneder. Grisen er typisk avlet med Duroc orne sammen med en raceren iberisk gris, for således at opnå en 50% iberisk gris, som er mindstekravet for at kalde en skinke for Jamon Ibericó. – denne skinke udgiver sig ofte for at være “bellota” hos mange restauranter og supermarkeder – især i Spanien.

Iberico Cebo Campo er en skinke med mindst 75% iberisk blod, dvs. at soen skal være 100% raceren iberisk gris, men at faderen kan nøjes med at være en “cebo granja” og altså kun 50% raceren. Grise under betegnelsen Cebo Campo skal være frilandsdyr og må ikke fodres. Den helt store forskel på denne slags gris og den dyreste kvalitet er, at disse grise kun lever i skoven og ikke nødvendigvis i den del hvor der findes agern – typisk bliver disse grise kun lukket ind i agernlunden i 1 måned inden slagtning.

Iberico De Bellota grisen er et 100% frilandsdyr med strenge krav til dehesaen – det skovområde grisene befinder sig i. Myndighederne overvåger, at der er nok agern og egetræer til hver en gris, således at hvert dyr får sin ration af de gode agern og dermed sikres den gode smag. Disse iberiske grise skal være mindst 75% racerene og de lagres typisk i mindst 36 måneder. – Vi forhandler ikke denne slags skinke, da vi både køber og sælger niveauet over – til samme pris!

Bellota 100% Iberico. Slutteligt kommer vi til præmie-grisen, Bellota 100% Iberico, eller puro bellota er præcis, som navnet antyder – 100% raceren iberisk gris, der er 100% fritlevende. Disse griser holder stamtavler (for 99 generationer hos vores producent), de har aldrig været ude af skoven og lever 2-3 år i det fri før slagtning. Grisene spiser intet andet end agern fra egetræer i de sidste 6 måneder af deres levetid. De iberiske grise går kun i den bedste del af dehesaen og via en dygtig hyrde får grisene rigeligt med motion, når de løber frem og tilbage mellem vandhul og agernlund. Disse skinker er meget fint marmoreret og skal således ofte hænge et stykke længere end andre gode skinker, før de er tilpas modnede og spiseklar. Vi sælger typisk skinkerne efter 4 år.


Køb hele skinke eller skiveskåret frisk hver dag i vores delibutik i Torvehallerne.


Bor du ikke i nærheden af København, kan du kontakte os pr. mail med forespørgsel på køb af hele skinker. Vi kan per 03.2016 levere i hele landet med PostNord. Skriv en besked til selskab@tapadeltoro.dk. Hvis du ønsker at blive ringet op, beder vi dig huske at tilføje dit telefonnummer. Også du samtidig at bestille stativ til skinken, kan der forkomme ventetid afhængig af antal. Husk at tilføje dette ønske i din forespørgsel.